måndag 30 april 2012

Vad vi har lärd oss dom sista dagarna

Matte: Jag måste ha kamera dygnet runt hos marsvinen
Tanterna: Tussilago är absolut inte ätbar
Sune R: 1. spring inte  efter en brunstig tant över gallret
              2. Jag är för tjock att hoppa tillbaka
              3. Gräs är livsfarlig och jag måste gömma mig för den!
Wilda: Jag får inte kissa på skrivbordet, bara youtube har kraschad
 


fredag 20 april 2012

Vem är jag?

Jag är en liten tant och gör inte så mycket väsen av mig som andra! Mig ser man inte så mycket och man läser inte så mycket om mig. Varför ska jag visa upp mig? Jag vet att matte tycker om mig! Och självklart är jag väldigt speciell. Mig finns bara en gång på hela världen!

Jag skriker inte som andra eller har mina bestämda åsikter. Men jag kan komma långsamt till matte och sen pratar vi med varandra! Eller jag sitter någonstans och tittar på matte och sen pratar vi. Matte är den enda här som kallar mig chefen. Det tycker jag om! Jag och matte vet att jag inte är någon chef längre men jag gillar det när matte säger så. Och matte vet att jag gillar det!

Hon gör allt för mig, hon kliar mig till och med bakom öronen. Det tycker jag också om. När vi har kliat färdigt, kan jag bli jättelång och visar matte min hals. Det betyder att jag vill bli klappad under hakan. Men det får bara matte göra. Hon förstår mig utan ord.

Så vet ni nu vem jag är?



onsdag 18 april 2012

Vi hjälper till!

I alla fall på vårt sätt. Nu när Wilda hade lugnat ner sig igen och hon upplevde en riktigt rolig morgon. Först vaknade matte väldigt tidigt, sen fick hon följa med till köket och provsmaka vår frukost. En drömmorgon kan man väl säga. Tyvärr bestämde matte efter frukosten att det var dags för städningen. 3 upprörda tjejer tyckte det var absolut onödigt med städningen. Lucia anslöt sig strejktruppen och då satt 4 stycken och ville inte. Nummer 5 valde en strategiskt bra plats och matte glömde henne nästan i sitt hörn. Hon lyckades bäst!

Nummer 6 var så glad, städningen är det bästa vad han vet. Då finns inte så många valmöjligheter att fly ifrån honom….

Men till sist blev strejken upplöst och till och med strejktruppens ledare Flora gav upp. Matte fick städa och resten väntade eller nöjde sig med annat.  Wilda försökte tvätta sig, men det gick inte så bra. I alla fall vet jag nu varför hon ibland sitter på skrivbordet och tvättar sig noggrant. Dessutom har hon då röda öron och det betyder att hon är upprörd.

När ett marsvin tvättar sig producerar dom lite vätska med ögonen. Den där vätskan använder marsvinen för att tvätta sig. Men om man bor ihop med Sune R bli aktion tvätt lite jobbigare. Han har nämligen startat aktion ”jag tvättar Wildas öga när det rinner”. Så varje gång när Wilda ville tvätta sig och producera vätskan, då dyker Sune R upp och gör hennes öga rent. Det tycker Wilda inte om.  Så ibland hjälper bara flykt till skrivbord eftersom Wilda är ett rent ASS- svin! Och om Sune R inte tvättade hennes öga då uppvaktade han henne. Egentligen skulle man ha filmat den där duon. Härligt!










Och till sist vår lilla Maja efter besök hos frissa.  Snälla skvallra inte för henne att jag lägger upp det här kortet på bloggen. Hon är väldigt snygg, det är bara frissan som inte är så bra att klippa!


lördag 14 april 2012

En liten hälsning till Japan

I mars 2009  kom 2 av våra första marsvin genom veterinären till oss. Jag ville berätta lite om dom.  Jag kommer fortfarande lite ihåg veterinärens ord: ”2 marsvin, men han är blind och dom är redan 5 år. Vill ni ha dom?” Min reaktion kommer jag också ihåg! Med 5 år är man ju inte gammal!

Och så kom dom hit. Hilding och Rosamunda heter dom. Ett litet sött gammalt marsvinspar!  Det första vad han gjorde var, att hoppa upp på taket. Där satt han och såg nöjd ut.  Dessutom fanns en handduk på taket och Hilding blev stormförälskad. Handduken var det bästa vad han visste. Rosamunda däremot var lite blygare. När Hilding upptäckte hela buren och platsen utanför, då kände hon i alla fall ¾ av buren… Som sagt hon var lite blygare. Men efter några dagar kunde man höra att hon också hade en riktigt söt röst. Hilding började röstträningen redan samma dag som dom kom hit.

4 eller 5 dagar fick dom bo i vårt vardagsrum. Sen åkte dom till Stockholm. Hildings handduk fick självklart följa med. Ut ur transportboxen och raka vägen till handduken. Jag överlämnade 2 stora personligheter till marsvinshjälpen. Hur stor dom verkligen var hörde jag nu i helgen. Jag tyckte att det var så skönt att höra om dom och det är skönt att kunna berätta att dom ha fått ett bra hem i Stockholm och att dom ha fått minst ett bra år till.

I alla fall när vi hade semester senare träffade vi Hilding och Rosamunda. Han kände igen våra röster och ramlade av glädje nästan ur buren. Jag har lärt mig en hel del av honom.
1. Om man är blind kan man bara inte se något, men resten ( öron, näsan) funkar utmärkt.
2. marsvin har definitiv ett bra minne
3. Man är verkligen inte gammal när man är 5 år!

Nu har jag själv 2 tanter som snart fyller 6 år. En av dem är lite dement, hennes hörsel funkar inte så bra och hon är envis….

Och här kommer lite kort som vi tog när dom var här. Sista kortet är från marsvinshjälpen, när vi träffade dom igen där eftersom mina marsvin bodde där 2 veckor när vi hade semester.









Några veckor senare: hej, jag känner igen din röst!

måndag 9 april 2012

Marsvin och smink

Sune R tog en lång och skön promenad i bostaden idag. Medan han vandrade runt frågade han alla som han träffade varför tjejerna måste sminka sig. Och självklart har han sin egen mening också.
Smink? Behövs inte, jag är mest intresserat av baken!


Wilda:

Smink? Hm så länge sminket smakar paprika och jag därför får dom sötaste läppar på hela världen.



Maja:

Smink? Jag? Nej jag föredrar eluttaget. Det räcker med att fixa pälsen!


Lucia:

Jag berättar inte mina hemligheter!



Flora:

Bra att du frågar mig. Läppstift funkar inte så bra. Eftersom jag helst ville ha en servett när jag äter, men nagellack vill jag ha! Helst grönt!



Klara

Smink? Jag? Jag är snygg och behöver inget smink! Men vet ni vad jag gärna vill ha? En piercinig i tungan, precis här!

lördag 7 april 2012

Reklam för grundutrustning

Efter Majas inflyttning för några år sedan fick jag byta vattenflaskor med jämna mellanrum. Maja har nämligen olika talanger. Ta promenader på höhäcken, fixa frisyren med eluttaget, klättra och bita hål i vattenflaskor.

Så när jag upptäckte glasvattenflaskor hos amazon blev jag himla glad. Första dagarna ville ingen använda dom. Sedan började Maja och till allra sist blev det Wilda. Till och med Sune R såg jag använda en vattenflaska! Han brukar annars icke dricka. En positiv aspekt är att dom där flaskorna är väldigt tysta. En negativ effekt är, nu vet jag inte vem som dricker. När Maja dricker exploderade flaskan nästan och man hörde det över hela huset. Wilda och Flora hade också sitt speciella sätt att dricka. Lucia tog paus emellan och flaskan klapprade bara lite. Klara är så försiktig att man inte hör henne, bara om man har tur kan man se henne.

Men nu låter flaskorna nästan inte alls. Man hör bara ett litet melodiskt klickljud. Jag gillar det där ljudet och jag gillar design av flaskorna. Den där iden med en liten plastmorot i flaskan älskar jag. Lätt att ser när vattnet är slut.

Men nu är jag klar med reklamen. Här kommer i alla fall några som är törstiga.

Wilda som upptäckte att hon hade en vattenflaska i exilen 1 veckan efter inflyttningen (hon måste ju sitta ensam 1 timme efter att hon fick ögondroppar)



Sune R som kan bara dricka med en speciell flaskhållare



Flora och Maja som visar hur man egentligen ska använda vattenflaskor


tisdag 3 april 2012

Matte är omöjlig!

Sedan 3 dagar tillbaka har matte inte pratat med oss! Hon tittade inte ens på oss. Istället kommer husse med mat, hö och vatten. Vårt ASS-svin är förtvivlat eftersom inte ens om henne bryr sig matte! Lucia funderade på att kolla läget i lägenheten (någonstans måste väl matte vara) men husse satt spånskivan framför dörren så att frun inte kommer ut.

Men i morse dök matte upp med frukosten! Hon ser förfärlig ut och pratade inte men hon var hos oss. Klara försökte hoppa på handen, alla ville vi bli klappad och Sune R producerade helt nya toner!  Matte däremot ville helst inte ha kroppskontakt. Det är skönt med 6 friska marsvin skrev hon på en lapp. Nu måste vi bara lära oss läsa!

Hälsningar Sune R och tanterna