fredag 15 november 2013

Ett stort tack till lillhuse!

Tack att du städade hos oss. Tack för trevlig sällskap, kuttspån och hö. Men nu har vi det snyggt och sköt igen. Hoppas du hade det roligt, precis som vi.










torsdag 14 november 2013

Hemlös och O-älskat



Mitt hem är borta. Maria och Tabea åt nästan upp min hängmattan och nu  finns den inte längre kvar. Om jag läger mig i stora huset jagar Tabea bort mig. Det är hennes hus. Lägger jag mig i ett av den lilla hus jagar Maria eller Lucia bort mig. Klara ligger på min plats bredvid elementet. Sätter jag mig under trappan som sista skydd, då turas damerna om att jagar mig. Ja och på övervåningen, då törs jag inte att gå dit. Det finns ingen plats för mig! Antagningen gör jag mig osynlig bakom korkrören eller jag sitter mitt i buren och alla kan ser mig och ramla över mig. Jag är ledsen och frisyren vill inte heller sitter. Förut sa matte att jag ser ut som Elvis, men nu hänger håret bara rakt ner. Jag är så olyckligt. Ingen som tycker om mig. Inget hem. Vad har jag gjort för fel?

Oh om jag för engångsskull kämpa för min plats bredvid elementet, då ligger Klara framför pallen så där konstig så att alla tycker synd om henne.

Antonios



anmärkning från matte: Det finns fortfarande 6 gömställe i buren och en ny hängmattan är beställt för honom. Så synd är det inte om Toni, men han vill lida med stil! Ja och Klara lever! Jag vet det ser inte ut så. Men damen är pigg och brunstig. Det är också en grej som Antonios har lite problem med just nu. Men det blir en annan historia.

fredag 8 november 2013

Äntligen hemma



Då är vi lycklig hemma igen. Det är ju alltid roligt att åka på semester. Efteråt vet vi nämligen hur bra vi har det hemma. Till exempel det svart/vita långhåriga marsvinet vi ska inte berätta vem av oss 6 det var) saknade tofflor och platsen bredvid elementet. 

I alla fall avresan blev ju lite plötslig. Lillhusse var ledsen och saknade oss jättemycket. Vi tyckte inte heller om att åka iväg. Men, men bättre det än bo i en lägenhet där badrummet blev sanerat.

Men när matte, husse och lillhusse hade flyttat hem och badrummet var klart fick vi göra resen hem. Emellan hade lillhusse ropat efter Tabea i sömnen och igår ville han inte gå på dagis. Vilken tur att vi hade matte. Hon visste precis vad man ska göra när det är kris. Hon lovade ju lillhusse att städa av buren och fördela kuttspån i buren.  De gjorde det inte dagen innan och lillhusses minne är bra! Ok han hade fördelat kuttspån i hallen och köket. men inte i buren. Så de ändrade sina planer och matte väntade med hö och vatten på lillhusse.  Då sprang han nästan till dagis. På eftermiddagen blev det som planerat den här gången och till och med gurka hamnade i buren. Dessutom hamnade lite hö i vardagsrummet.

Jo och idag på eftermiddagen ska vi få gurka från lillhusse. Då blir det kallas. Och till sist har vi en liten hälsning till M. Morot är jättegott. Det tog bara 2 timmar tills den var slut.