Syrénsaft
INGREDIENSER
40 st klasar blå bonnsyrén
2 liter vatten
2 kg socker
2 st citroner
50 gram citronsyra
GÖR SÅ HÄR
- 1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
- 2. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
- 3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
- 4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
- 5. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!
Obs! Koken är lite trött och snälla titta inte på frisyren. Jag träffade matte och saxen.