onsdag 30 juli 2014

Nu är det sommar, nu är det sol

Och vi alla ligger trötta i buren. men trots allt kan vi presentera vårt sommarbur. Då har vi på bild 1 vår lilla vattenskål. Då kan man dricka eller alternativ kyla ner fötterna. Precis som man vill.

På bild 2 ser ni vår bur. Längst in till höger finns en kylklamp. Tyvärr har vi bara en i buren. Nummer 2 ligger i frysen. vi byter varje morgon och kväll. Längst in till höger under vattenflaskan finns Antonios. tyvärr ser man honom inte så bra.

Dessutom har vi 2 stora stenar i buren och på uteplatsen. Bra att sträcker sig ut på den när kylklampen eller bassängen är upptagen.

Nu vet ni hur vi försöker överleva sommaren. Massor gurka har vi också  förstås. Men då har vi ingen kort på. i fall någon vill ser den kan vi fråga matte i morgon om hon ta kort på ett gurka.



torsdag 24 juli 2014

Jag har cystor - och vem bryr sig?


Utom matte förstås. just nu hotar hon med extra mat, semester och den läskiga tanten i vit. Men, men också när man har lite mindre päls eller man har en konstig kroppsform, då är man snyggt! Jag tycker om min kropp och jag tycker att jag är perfekt!


Därför vill jag ropa över hela landet. Flickor med cystor, ni är perfekt och snyggt och kanske lite påflugen. Jag uppmanar er att deltar i kampanjen: Jag är snygg trots cystor!


Sätt i gång och pratar med matte eller husse så att de hämtar kameran. Vi ska visa hela landet att vi är fantastiskt. Hoppas att många deltar och visar upp sig.


Hälsningar
Lucia 






onsdag 9 juli 2014

Mästarkok Antonios presentera: Älgörtsaft

 Älgörtsaft
 50 klasar älggräsblommor
2 citroner
60 g citronsyra
2 kg socker
2 kanelstänger
2 l vatten

Skölj blommorna under rinnande vatten. Lägg dem i en ren hink eller i ett stort krus.
Tvätta citronerna väl. Skär i skivor och lägg i tillsammans med citronsyra, socker, kanelstänger och vatten.
Rör om och lägg på lock. Låt stå kallt i 4 dagar. Rör om varje dag.
Sila och häll upp på rena flaskor. Förvara kallt. Saften kan frysas.


lördag 5 juli 2014

Mästerkok Antonios presentera: Fläderblomsaft



Fläderblomssaft 


.Ingredienser
  • 30 st fläderblomsklasar
  • 3 st stora citroner
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg strösocker
  • 50 g citronsyra

Gör så här
  1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
  2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
  5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
  6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)


Och det viktigaste till slut:

Glöm ej att plocka maskros till oss på vägen hem!!!

onsdag 2 juli 2014

Välkommen till det hårda livet Antonios

Nu när hängmattan nummer 3 (!) ser ut så här:






får du lever utan! Och nej det hjälper inte att ser lidande ut. Du skulle ha tänkt på det innan du försökte käka upp alla 3.